Anderen over mij en hun ervaringen

De teksten die wij bespraken sloten altijd goed bij mij aan...

In oktober 2018 kwam ik terecht bij Lotte. Ik zat al een tijd niet lekker in mijn vel en nadat ik opnieuw een klap te verwerken had zocht ik naar hulp. Via een collega kwam ik bij Lotte uit. Er was meteen een klik en het voelde meteen vertrouwd om alles met haar te delen.

De teksten die wij bespraken sloten altijd goed bij mij aan. Deze teksten waren voor mij de “aha” momenten en kan ik gebruiken in het dagelijkse leven. Vanwege haar eigen ervaring begrijpt zij mij en kan ze mij ook gerichte adviezen geven. Dit was regelmatig confronterend omdat Lotte goed een spiegel voor kon houden.

Ik ben blij dat Lotte in mijn leven is gekomen. Ik heb veel aan onze gesprekken gehad. Wanneer ik nu in moeilijke situaties kom kan ik de teksten erbij pakken zodat ik weet hoe ik het zelf kan oplossen.

Lukt dat niet dan mag ik haar nog steeds altijd bellen. Dit geeft veel rust, zo weet je dat je er nooit alleen voor staat en dat er altijd iemand is die je kan helpen.
Vrouw - 30 jaar - Hoofddorp

Ik dacht dat ik dood zou gaan...

Nadat ik in 2015 een paniek aanval/ hyperventilatie achter het stuur kreeg, werd ik heel angstig. Ik dacht dat ik dood zou gaan. Ik kwam in een cirkel terecht waardoor ik al bij het opstaan dacht, ik zal toch niet..... ik krijg toch niet.... wat als.... etc.

Na jaren van worsteling, bezoek aan dokter en psycholoog dacht ik, ik moet naar andere hulp zoeken want dit werkt niet, en heb toen contact met Lotte gezocht. Het fijne was gelijk dat Lotte je verhaal herkent en het was zo fijn om te praten met iemand die mij begreep, mij gerust stelde en zo op mij gemak stelt.

In de sessies kreeg ik handvaten mee zoals ik nog nooit eerder gehad had, soms erg confronterend maar heel helder om te zien hoe je het al die jaren deed zonder dat je dat beseft. Het opent je ogen en het bracht mij enigszins tot rust dat alles wat ik ervaarde en voelde het toe mocht laten en kon accepteren dat het er is. Soms heb ik nog wel eens momenten dat ik er weer last van heb maar dan is het gelijk denken aan de sessies en wat je geleerd heb.

Ik ben zo blij dat ik de sessies met Lotte heb gehad, en ik kan haar nog altijd bellen mocht het nodig zijn.
Vrouw - 45 jaar - Nieuwegein

Ik mocht Lotte bellen als ik een paniekaanval had en zij zette mij weer met twee benen op de grond.

In de gesprekken met Lotte heb ik geleerd wat de mind is en wat een paniekaanval echt is; Lotte heeft me tools aangereikt om weer achter het stuur te kruipen en om niet het slachtoffer te zijn van emoties en gedachtes.

Ik mocht Lotte bellen als ik een paniekaanval had en zij zette mij weer met twee benen op de grond. Teruggaan naar het nu en weer verder heeft mij enorm geholpen om weer in contact te komen met mijn eigen ik. Ik merk dat ik een enorme behoefte heb aan rustig aan doen en kalmeren en dat is iets wat ik mezelf nu geef.

Nu maanden na de sessies met Lotte is dat hetgeen wat het mij heeft opgeleverd; meer inzicht in mezelf, een ander perspectief en gewoon rust en opkomen voor wat ik zelf belangrijk vind. Heb ik nog paniekaanvallen? Jazeker; maar ik zie het nu anders en ik ga er anders mee om; nu ga ik naar het nu en ik accepteer dat ik dan even tot mezelf moet komen.

Het heeft me enorm geholpen dat Lotte een ervaringsdeskundige is; niet alleen had ik mede daardoor een goede klik maar ook gesprekken waarbij Lotte goed het tempo aanvoelde. Voor mij is Lotte een belangrijke schakel geweest in het proces om mezelf meer te accepteren.
Man - 40 jaar - Valkenburg ZH

Ze leerde mij omgaan met mijn piekerdenken.

Lotte liet me vanaf eerste moment al gelijk op mijn gemak voelen. Door haar inlevingsvermogen voelde ik mij begrepen. Ze gebruikt duidelijke taal en humor, dat maakte dat ik de gesprekken, ondanks de moeilijke onderwerpen, als prettig ervaarde. Ze leerde mij omgaan met mijn piekerdenken, ook wel dat cassettebandje in mijn hoofd wat regelmatig op repeat stond.

Door haar krachtige handvatten en tools zie ik nu wanneer ik in mijn Mind, mijn piekerdenken zit en kan ik dat cassette bandje stop zetten. Hierdoor zie ik alles weer helderder, zie ik de werkelijkheid, voelt mijn lijf meer ontspannen en ben ik minder prikkelbaar.
Vrouw - 32 jaar - Roelofarendsveen

Na ruim 30 jaar van periodes van angst en paniek..

Na ruim 30 jaar van periodes van angst en paniek ben ik ruim een jaar geleden bij Lotte terecht gekomen. Zij heeft me doen inzien dat mijn gedachten mij steeds op het verkeerde been zetten. Ze is er altijd om me weer een duwtje in de goede richting te geven. Dit hebt ik altijd gemist in mijn zoektocht naar hulp bij mijn klachten!
Vrouw - 67 jaar - Oostzaan

I was suffering from anxiety symptoms for quite a while.

In 2019 I reached out to Lotte, since I was suffering from anxiety symptoms for quite a while. Previous therapy was not really helpful for me and I felt misunderstood a lot. After the first session I felt already more calm, since Lotte’s coaching helped me slow down for the first time in a while. Throughout the sessions I felt in good hands and it helped me to understand myself better. I learned to be in charge of my own thoughts, to let go and to trust.

Only after 4 months, I felt confident enough to get on my own feet again and since then I am coping way better with stress and anxiety.
Woman - Age 23 - Amsterdam

Ik voelde mij echt begrepen door Lotte.

Vanaf het eerste moment dat ik met Lotte contact heb gehad hadden we een klik. Hierdoor durfde ik mij volledig open te stellen en kon zij mij goed helpen met mijn faalangsten, pieker denken en de controle die ik graag over alles heb. Ik voelde mij echt begrepen door Lotte.

De tekstbladen waarmee gewerkt wordt zorgde vaak voor herkenbaarheid en "dit ben ik" momenten die ik nu goed kan toepassen in het dagelijks leven. Er was voldoende ruimte om ook met elkaar te lachen en dat maakte de gesprekken nog prettiger.

Ik ben blij dat ik Lotte heb leren kennen, kijk heel positief terug op onze gesprekken en heb voldoende handvaten gekregen mocht het nodig zijn in de toekomst. Daarnaast is het ook altijd fijn om te weten dat je haar altijd mag berichten mocht het nodig zijn. Ik kan Lotte iedereen aan raden!
Vrouw - 35 jaar - Oude Wetering